Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η συζήτηση με τον Γκαζμέντ Καπλάνι

0 σχόλια

Την Κυριακή 20 Μαρτίου η Λέσχη μας είχε φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γκαζμέντ Καπλάνι για να παραστεί στη συζήτηση του βιβλίου του Με λένε Ευρώπη.

Εκτός από τα μέλη, παραβρέθηκαν στη συνάντησή μας και αρκετοί φίλοι δημιουργώντας ένα ζεστό κλίμα και μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για το βιβλίο και όχι μόνο. Ήταν προφανής η θετική εντύπωση που έκανε το βιβλίο τόσο από λογοτεχνική άποψη όσο και ως ντοκουμέντο για τη ζωή και τα προβλήματα των μεταναστών στην Ελλάδα. Ο κ. Καπλάνι τόνισε την προσπάθειά του να συγγράψει λογοτεχνία και όχι μαρτυρία (memoirs ήταν ο όρος που χρησιμοποίησε) και μίλησε για την εμπειρία του ως μετανάστη. Από πολλούς επισημάνθηκε το πετυχημένο παιχνίδι του συγγραφέα ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα αλλά και η δύναμη της γραφής του "που βγαίνει από το στομάχι", όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Για όλους εμάς ήταν μια μοναδική εμπειρία να έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου που διαβάσαμε. Δεν ήταν μόνο η συζήτηση αλλά όλη η γνωριμία με τον Γκαζμέντ Καπλάνι και το σαββατοκύριακο που περάσαμε μαζί που μας κάνει να θεωρούμε την εκδήλωση αυτή κορυφαία στιγμή της τετράχρονης πορείας της Λέσχης μας.









Share/Bookmark

Σχόλια

Ετικέτες